17212-1566475103-dsc_0905-2-.jpg

NYHETER FRA SIRIKNIT

20.08.2019

Nyheter fra Siriknit er en tynnere kvalitet men fortsatt i 100% supermyk merinoull !
På bildet er Snørose genser med glidelås og jakke. Begge finnes i offwhite/ turkis og offwhite/ marineblå.
Håper vi sees Oslo Design Fair på stand nr. B 05-18.

Les mer
Dame på stranda 2.jpg

Siriknit deltar på Oslo Design Fair på Lillestrøm 28. til 30. august 2019

10.08.2019

Nyheter fra Siriknit er en tynnere kvalitet men fortsatt i 100% supermyk merinoull !
På bildet er Ulla jakke i grønn. Den finnes også i marineblå og offwhite.

Les mer
Ljos 2.jpg

Den lyseste tida på året!

30.06.2019

Da er vi i den lyseste tiden på året, og har nettopp feiret Sankthans! Her på nord-vestlandet er det nesten midnattsol og lenger nord er det jo sol midt på natta. Det særegne lyset vi har i de forskjellige årstidene har inspirert mye kunst som maleri, poesi og musikk. Jeg har også blitt påvirket av de vakre fargene og lyset som årstidene har å by på her nord når jeg laget Siriknit-kolleksjonen.

Les mer
ull-lue.jpg

Siriknit tar bærekraft på alvor!

15.04.2019

Siriknit bruker garn fra italienske leverandører som har sterk integritet og gode etiske normer for arbeid og ansatte. Garnleverandørene har en egen sustainability (bærekraft) rapport.

Les mer
Vinterferie-tur.jpg

Hvilken ferie kaller svenskene sportslov?

20.02.2019

Jeg velger meg vinterferien blant ferier! Vinterferie er en tid med mulighet for aktiv ferie sammen med familie og venner og en luksus man kan tillate seg når man har barn og ungdommer som fortsatt går på skole. Det er forhåpentligvis også muligheter å ta vinterferie når barna blir større. I Sverige kalles ferieuken «sportslov» og har som hensikt å fremme vintersportsutøvelse. I Holland kalles vinterferien Krokusferie.

Les mer
DSC_0776.JPG

Fotoshoot i Ålesund med Marte og Sigrid, en kjekk dag på jobben!

15.01.2019

Nye produkter må fotograferes. Selv en januardag har Ålesund sentrum mye å by på av flotte bakgrunnsmotiv. Når man i tillegg har unge vakre modeller som fremhever produktene og fargene, kan selv en amatørfotograf som meg ta fine bilder.

Les mer
Siri med flettegenser.jpg

Den klassiske flettegenseren

01.03.2018

Flettestrikk forbinder vi kanskje mest med Irland og de tradisjonelle Aran genserne. Det er med stor respekt jeg lar meg inspirere av denne strikketradisjonen.

Les mer
Venninner på skitur.jpg

Hvor har det blitt av skigenseren?

15.02.2018

Da jeg gikk på gymnaset (nå videregående) på slutten av 70 tallet strikket svært mange av jentene i undervisnings timene. Det var inn å ha en fin, unik strikkegenser og hånd strikke produksjonen var stor. Vi var mye på tur og en strikkegenser var en selvfølgelig del av det vi hadde med i sekken og den ble alltid tatt på når vi skulle ta bilder. Den var like selvfølgelig som anorakken, gamasjen, nikkersen og Kvikk Lunsjen. En av mine venninner traff mannen sin på den måten. Hun så en fin genser og kikket ekstra på han som hadde den på, han kikket tilbake og slik ble de et par.

Les mer
Logo.jpg

Miljøbevisst klesvask

01.02.2018

Miljøvennlig klesvask handler om riktig utstyr, miljøtilpassede vaskemidler, gode vaner og én huskeregel: Ikke vask plagget mer enn det som trengs.

Les mer
Siri.jpg

Fra Stil-longs til Siriknit «Den røde ulltråden»

15.01.2018

Tekstiler og ull produkter går som en rød tråd gjennom livet mitt. Jeg har vokst opp som tredje generasjon i familiebedriften som laget den originale Stil longsen. Stil longs fabrikken ble startet av min farfar Knut Stoknes i 1946. Stil longs var en kjent merkevare som ble et begrep i det Norske språket.

Les mer
5a.jpg

Ull er gull (ikke tull)

02.01.2018

I Siriknit plaggene brukes kun den beste og fineste ulla. Den kommer fra merino sauer og er myk og god. Ullplaggene krøller ikke, de tar ikke fyr, de er lukthemmende og regulerer temperaturen både når det er kaldt og varmt. Det unike med ull er også at det er i stand til å frastøte seg vann og skit. Det er også den eneste fiberen som har den egenskap at den varmer selv om den er våt.

Les mer